Είμαστε δυο, είμαστε τρεις!

✽ Hippy Foodie ✽ Αναστασία | Anastasia

A. Κ. Νικολάου

Γράφω και μαγειρεύω.

Μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι με μυρωδιές και γεύσεις. Με σμυρνέικες καταβολές, από την πλευρά της μητέρας μου, μυήθηκα εξ απαλών ονύχων στη μυσταγωγία των αρωμάτων και των γεύσεων. Μπαχάρια και μυρωδικά, «ηδονικά μυρωδικά», προς τέρψιν της όσφρησης και του ουρανίσκου.
Αναπολώ με νοσταλγία τις μέρες τις γιορτινές που αλαφροκοιμόμουν κι ανυπόμονα καρτερούσα το πρώτο φως, για να συμμετάσχω στην ιεροτελεστία της παρασκευής των γλυκισμάτων. Να μυρίσω τη νωπή μαγιά, να περιμένω τη ζύμη να ξεκουραστεί κάτω από τη ζεστή πετσέτα, να κλείσω τα μάτια καθώς το μαχλέπι τρύπωνε στα ρουθούνια μου κι ήταν σα να γεύομαι ήδη το μαστιχωτό τσουρέκι!

Μια μεγάλη παρένθεση, εκτός κουζίνας, τα χρόνια που πέρασαν με σπουδές, καριέρα και μια, όχι και τόση ήσυχη και ήρεμη ζωή. Η ιδέα του να ασχοληθώ δημιουργικά με τη μαγειρική στριφογύριζε πού και πού στο μυαλό μου, πάντα όμως συνοδευόμενη από ένα αόριστο μετά.

Ένα σοβαρό ζήτημα υγείας και η αναγκαία (και απαραίτητη) αναθεώρηση, με ώθησαν να προχωρήσω σε εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου ζωής και των συνηθειών μου. Ειδικότερα δε, όσον αφορά τη διατροφή, κάποια τρόφιμα –και τα παράγωγά τους– είναι εντελώς απαγορευμένα για εμένα.
Έτσι, λοιπόν, η αγάπη μου για τα μπαχαρικά, τα βότανα και τους θησαυρούς της γης, λειτούργησε συνδυαστικά με τη φαντασία και οδήγησε στη δημιουργία υγιεινών πιάτων.

Στο Hippy Foodie, θα μοιράζομαι μαζί σου γευστικές προτάσεις και ενδιαφέροντα θέματα για την υγεία και την ποιότητα ζωής.
Μπορείς να με βρεις και στο Μολύβι και Χαρτί.

✽ Hippy Foodie ✽ Όλγα | Olga

Όλγα Ελε.

Φωτογραφίζει.

Το… σπλάχνο μου! Οι παλιοί φίλοι τη γνωρίζουν και ως μπαρουτοκαπνισμένο!
Επίσης απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.
Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, παιδί ευαίσθητο, πνεύμα ανήσυχο, στοιχείο αντιδραστικό!
«Ευθύνεται» για τις όμορφες (μόνο!) φωτογραφίες του παρόντος ιστολογίου. (Οι λιγότερο επιτυχημένες… βαρύνουν τη γράφουσα!)
Μπορείς να τη βρεις και στην Ευτοπία.
Update (4/2019) Στους μήνες που μεσολάβησαν, από τις πρώτες αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου έως σήμερα, η γράφουσα έμαθε να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες και η Όλγα να συμβάλλει δημιουργικά και εύστοχα, στη δημιουργία των υγιεινών μας πιάτων!

✽ Hippy Foodie ✽ Ερνέστο | Ernesto

Ερνέστο

Sous–Chef

To Γουέστι της καρδιάς μας!
Λατρεύει την κουζίνα, τα υλικά, τ’ αρώματα και τις μυρωδιές.
Ο τίτλος; Ειδικότης κτηθείσα εν τω στρατεύματι!
Μπορείς να τον βρεις και στη σελίδα του, στο Facebook!

✽ Hippy Foodie ✽ Θαλής | Thalis

Θαλής

Τιμής ένεκεν

Ελληνικός ποιμενικός από την Αετομηλίτσα Γράμμου.
Ο Βενιαμίν μας.
Μένει εκτός (μιλάει με σύρματα / στη σιωπή ζυγιάζει σαν αετός).